TONIGHTEfter en lååång dag som inte riktigt rann på som tänkt har vi nu nattat barn och svidat om för en spännande premiär på Avenyn. The Pelican!

ON MY MIND: PLATFORMS

 
Just nu suktar jag efter ett par lågskor med någon typ av platformssulor. De längst upp provade jag i Stockholm men såg även att de kommit in på NK i Göteborg, big like. Dock, tycker jag de i krokopräglat skinn ser schysst avslappnade ut. Hmm.. tål att tänkas på. Vilka gillar ni?
 
Eytys hos Nathalie Schuterman, GRAM Carin Wester & Superga for The Blonde Salad
 

LUGNET FÖRE (& EFTER) STORMEN

 
Titta hur harmoniskt och fint mina pojkar sitter och pluggar läsning samt bokstavsspel. Annat var det cirka 5 minuter innan då en föräldraledig dag både har bjudit på supermysig skogspromenad samt utbrott ala snart-4-årings-frigörelse. Hursom så är det dessa dagar jag så innerligt saknar nu när jag jobbar 100% igen så mitt tålamod har ändå varit intakt och pussandet har varit pågående under hela dagen. Nu väntar vi på den riktigt stormen, en timma to go!?
 
har ni förresten tips på bra, pedagogiska lära-läsa-spel till ipaden?

THE PERFECT SUEDE HEELS

 
 
 
I helgen fann jag de alldeles perfekta mockaheelsen inne på Schuterman. De stavas Saint Laurent Boots och efter att ha insett att min gräns för vad ett par skor får kosta för mig just där krossades ganska hårt ställde jag jag tillbaks dem på hyllan och tänkte att det var i alla fall fint att få ha känt på dem en stund. Döm om avundsjuka när sedan en annan väldigt mycket mer välkänd bloggare (skribent, moderedaktör, författar osv osv) glider förbi, haffar och slänger upp de vackraste klackarna vid kassan samtidigt som hon utbrister: -De här är perfekta, jag tar dem!
 
Perfekta ja, jag tackar och än en gång ber jag er förstå mig rätt. Jag är inte alls bitter. Bara lite avis och jäkligt sugen på att skriva en bok!
 
heels, Saint Laurent boots

NEW IN: GREY SHAWL

 
Jag har tänkt köpa Acne´s populära ullsjal nu ett tag men aldrig slagit till och kanske var det meningen för under helgens stockholmbesök så sprang jag på den här fina sjalen från FWSS. 100% Ull, härligt stor och något mjukare än Acnevarianten vilket passar mig perfekt eftersom jag är lite känslig mot sticksiga plagg. Nu hoppas jag på kyliga mornar UTAN regn så jag kan inviga!
 
sjal, FWSS hos Nathalie Schuterman
 

EXTRA TUGGUMMI I SAMARBETE MED SOS BARNBYAR


Under vecka 40–49 2013 skänker Extra ett öre till SOS Barnbyar varje gång du tuggar ett tuggummi från Extra. Pengarna går till SOS Barnbyar i Ghana för att främja tandhälsan hos barn i utsatta områden genom att erbjuda utbildning, utbildningmaterial och tandvårdskit.
 
Jag tuggar Extra- gör du?
 
detta är ett sponsrat inlägg

HALLO FROM STOCKHOLMO!I helgen är vi på snabbvisit i Stockholm för att hälsa på goda vänner och hitills så trivs vi som fisken. Tänk er att bli överraskade (lagom till middagen) med en globenkoncert med tillhörande en egen loge tillförfogande och sedan dessutom bli serverad en världsstjärna utan av rang. Jag säger och det- det kommer bli svårt att bjuda tillbaka!

I dag har vi njutit av att lunka runt, vara spontana och hänga lite runt Norrmalmstorg och det har varit precis så där underbart som det kan vara UTAN barn. Förstå mig rätt, jag älskar mina pojkar utöver allt annat men hänga på Schuterman tillsammans- det utsätter jag oss inte för. 

igår var jag nöjd över att vara framme eftersom vi nääästan missade planet!

VINTAGEONLINE.SE UTFÖRSÄLJNING!

 
 
På grund av väldigt mycket annat roligt som händer just nu men som också tar all tid och kraft så har vi valt att pausa Vintageonline.se en stund. Det känns tråkigt men samtidigt helt rätt och det som blir positivt för er i detta nu är den STORA utförsäljningen på hela sortimentet som pågår. Spana in genast vettja!
 
vintageonline.se

ON MY MIND: THE CAMEL COAT

 
Färgen men också längden! I höst och troligtvis även till våren suktar vi efter långa kappor och stora rockar, gärna också i den klassiska kamelfärgen. Älskar för övrigt stylingen i mitten. Business chic goes (running) fast!
 
I dag har varit en lång dag då morgondagen kommer bli en väntad vabbdag, här ska curlas hostiga små!
 
pics; pinnade via mig själv @jenniferbenisty på pinterest.com- följ mig gärna där!
 

NIKE RUNNING SHOES

 
Ni vet ju att jag är hittat en hobby på äldre dar, en obsession av Nike´s löparskor. Kanske är det tanken av att jag är ännu mer den där löpartjejen om jag dessutom är påläst när det gäller utrustningen- kanske är det tanken på kläderna och skorna som gör att jag faktiskt fortfarande orkar bege mig ut på kvällarna. OCH dessutom njuta av det. Hursom- en himla bra sak och här ovan är några av mina favoriter och nedan inköpsställena. Enjoy!
 
Psst! Min favoritsite är just nu Sportamore eftersom man ofta lyckas hitta bra erbjudanden och rabatter där, spana in!
 
Flyknit one+, Nike Free Tr Fit 3 rosa, Nike Free Tr Fit 3 gröna, Free 5.0 Shield (perfekta i regn och kyla!), Lunarglide 5 Shield (reflexer!), Free 5.0 Leo svart, Free Flyknit + (ni tycker de ser roliga ut nu- i vår sitter de på allas joggingfötter!)

ALL BLACK

 
Himla mörkt har det börjat bli på kvällarna och just på grund av det så är jag extra noga med att försöka ta mig iväg till gymmet eller ut på en joggingrunda efter nattningen av barnen. Igår invigdes mina nya träningsskor och eftersom ni är så många som frågar om min stora craving (nike´sarna) så tänkte jag nu knåpa ihop ett liten kollage med tillhörande inköpsställen. Stay tuned!
 
Bildens samhörighet med texten? Ingen aning men jag gillar min nya väska så mycket!
 
väska, Sandro

DRESS YOURSELF IN (PUNK) PINK!

 
Show some Love. Det finns många sätt att bidra till bröstcancerforskningen och ett av de roligare sätten är att köpa något ur Lindex fina designsamarbete med Matthew Williamson som jag skrivit om tidigare. T-shirten ovan och armbandet är dessutom speciellt framtagna för ändamålet forskning och skänker därmed en ännu större del rakt till Rosa bandet.
 
I fredags bar vi rosa på jobbet för att öka uppmärksamheten på det fina arbete som görs inom Rosa bandet, gör det ni också en dag vettja!
 
vill ni läsa mer om rosa bandet så finns det mer info här!
 
 

BIDRA TILL BARNS MUNHÄLSA

 
 
I samarbet med Extra vill jag bara påminna om att ni kan bidra till barns munhälsa i utsatta områden bara genom att tugga en bit tuggummi. 
 
Här i Sverige ser vi ofta god tandhälsa som en självklarhet men i stora delar av världen lider många barn av barnen av karies vilket innebär onödigt lidande. Varje Tugga gör skillnad och är ett samarbete mellan Extra och SOS Barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana. Alla kan vara med och bidra genom att tugga Extra under oktober och november och för varje tuggummi vi tuggar under den perioden donerar Extra ett öre till projektet. Målsättningen är att 16 000 barn i Ghana ska få utbildning och kunskap om tandvård och hur viktigt det är att borsta tänderna varje morgon och kväll samt en egen tandborste.
 
Det finns barn som har så ont i tänderna att de inte kan gå i skolan, flickor som pga dålig munhälsa har tappat alla sin tänder och där med ofta sin framtidtro. Detta kan vi ändra på och om inte på annat sätt så genom att tugga på under närmsta månaderna! Kom igen nu!
 
Psst! Läs mer om projektet här och se hur mycket som hitills samlats in till projektet!
 
detta är ett sponsrat inlägg

GOLDEN LIGHTS

 
När höstmörkret faller så tänder vi ljus. Doftljus, stearinljus, kronljus- whatever. Ett bra tips är att fynda ljusstakar och hållare i mässing på loppmarknader och dylikt och blanda upp med dina favoriter där hemma. Och låt dig inte skrämmas av oputsade ytor, de fixar du lätt med lite ketchup, papper och ett gediget gnidande. Som nya!
 
Hoppas ni har en fin söndasgkväll förresten, själva är vi mötta och belåtna efter en middag hos svärmor och tänkte dra några avsnitt homeland som avslutning på helgen.
 
ljusstakar Nappula från Iittala, HAY & loppisfynd

HUR MYCKET DRICKER DU?

 
Så här på Lördagsmorgonen skulle jag vilja tipsa om en sida som just nu finns till ert förfogande om tycker det kan vara av intresse. Oavsett din ålder, om du festar på helgerna eller dricker vinet till middagen mest för smakens skull så kan det då och då vara bra att se över sina alkoholvanor.
 
alkoholprofilen.se kan du göra ett enkelt test för att se hur du ligger till och dessutom läsa mer om vad som egentligen gäller angående bland annat berusning och tolerans, arv och alkohol vid graviditet. Tänkvärt & bra och kanske något att även tipsa vänner och familj om?
 
detta är ett sponsrat inlägg

NEW IN

 
För varje par trainers så tänker jag att dessa, ja dessa, ska jag ha till gymmet. Men så är de så fina och de råkar glida på till skinnbyxorna, kjolen eller rocken. Hmm, vart ska detta sluta?
 
Mina senaste i samlingen, suprise, Nike.
 
nike free tr Fit 3, sportamore.se

& OTHER STORIES

 
Fotboll på TV innebär nätshopping för mig. Eller i alla fall lite småsurfande, just nu är jag sugen på en massa saker från & other stories, kanske just för att de lyckas displaya deras produkter så fint. Big like!
 
pic; stories.com
 

YESTERDAYS DETAIL: WHITE + LIGHT PURPLEnagellack Essie, sweater Lindex, väska Sandro

HM ALL FOR CHILDREN

 
Jag som brukar falla pladask för HM:s återkommande kollektioner "All for children" har tydligen missat säsongens släpp under förr veckan men tur att webben finns. Tyvärr är höstens sortiment mindre än vad det varit innan och kanske något mer udda för everyday wear men jag gillar ändå en del plagg så jag ska abolut spana in dem i veckan.
 
Ni hittar hela sortimentet här och som vanligt går 25% till projektet "All for children" som gör gott för väldens barn.
 
pic; HM.com
 

VARJE TUGGA GÖR SKILLNAD

 
I samarbet med Extra så skulle jag vilja berätta om en grym kampanj som pågår just nu där ni kan bidra till barns munhälsa i utsatta områden bara genom att tugga en bit tuggummi.
 
Här i Sverige ser vi ofta god tandhälsa som en självklarhet men i stora delar av världen lider många barn av barnen av karies vilket innebär onödigt lidande. Varje Tugga gör skillnad och är ett samarbete mellan Extra och SOS Barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana. Alla kan vara med och bidra genom att tugga Extra under oktober och november och för varje tuggummi vi tuggar under den perioden donerar Extra ett öre till projektet. Målsättningen är att 16 000 barn i Ghana ska få utbildning och kunskap om tandvård och hur viktigt det är att borsta tänderna varje morgon och kväll samt en egen tandborste.
 
Det finns barn som har så ont i tänderna att de inte kan gå i skolan, flickor som pga dålig munhälsa har tappat alla sin tänder och där med ofta sin framtidtro. Detta kan vi ändra på och om inte på annat sätt så genom att tugga på under närmsta månaderna! Kom igen nu!
 
Psst! Läs mer om projektet här och se hur mycket som hitills samlats in till projektet samt att du här kan få ditt eget paket tuggummin hemskickat här! (även gratisproverna bidrar till insamlingen!)
 
detta är ett sponsrat inlägg

ISTANBUL- PART 2

 
Oj, jag har så mycket att berätta men kanske så behåller jag mycket för mig själv ändå eftersom den större delen av min resa handlade om jobb. En liten tur till Istanbul Fashion week hann jag också med vilket jag är väldigt glad för eftersom det visade sig vara ett coolt ställe att tillbringa en stund på. Intressant att se hur internationell modescenen är egentligen och hur (säkert en stor del på grund av) internet har fört alla människor samman. Kunde lika gärna varit i stockholm eller Paris om man såg till besökarna.
 
Fredagskvällen blev till Lördagmorgon och efter att ha dansat av oss alla långa timmar med arbete så steg en mycket nöjd men ack så trött (Aveny)mamma av planet i Göteborg och rakt i famnen på tre mycket efterlängtade familjemedlemmar. Borta bra men hemma bäst!
 
ett axplock av de senaste dagarnas instagrambilder, byxdressen längst ner kommer från Zara & "Lucca" är ett hett tips om du letar efter en middagshäng i krokarna

GÅRDAGENS RESEOUTFIT

 
I'm on a travel!! Ingen semester inte men ack så spännande. Hänger i Istanbul i några dagar i arbete och känner redan att jag är lite smått förälskad i staden. Galen puls men för några dagar piggar det ju bara upp. Dagarna är fullt uppbokade men häng gärna på mig via Instagram för lite mer uppdateringar, @avenymamma. See you!
 
reseoutfiten löd: bekväm. Hammer pants Dream Nation, skinnjacka Dragon Tattoo collection HM & Nike Fly Knit
 

MATTHEW WILLIAMSON & LINDEX


 
Den har varit en helg med höstfeeling utan rang. Tillsammans med familjen har jag gjort lite smått och gott (som lillen skulle ha sagt) men just det håller vi för oss själva och fokuserar i stället på what is in the bag! Som ni säkert vet så släppte Lindex sin rosa bandet-kollektion designad av Matthew Williamson i Fredags och tack vare en snabb kollega så fick jag tag på mina favoritplagg trots att jag befann mig i luften hela morgonen. Tack fina R!
 
köpte ni något? klänningen och väskan blev mina
 

ONCE A YEARNi som följt mig ett tag vet hur viktig första Torsdagen i Oktober varje år är för mig. I går inföll den igen och självklart var jag där om än det var på håret att det skulle bli av denna gång. Det tufft att hinna med allt man vill hör i livet, ungefär som om det inte är meningen att det ska gå, men då gäller det att prioritera det allra bästa eller hur? 

I helgen fortsätter jag på temat mysa-med-familjen för nästa vecka är det jobb för hela slanten. En resa blir det också- ni hänger väl med!?

var någon av er där? Ser ju på statistiken att ni i alla fall var i närheten!

KARIN LISA REBECCA ANDERSSON

 
Ar
 
Artilleriet har fått in de sötaste illustrationerna av formgivaren Karin Lisa Rebecca Andersson. Perfekta till barnrummet kan jag tycka eller i en lugn sovrumsmiljö. Det känns dessutom spännande med mjuka penseldrag i kontrast till alla hårda pennor vi sett mycket av de senaste åren.
 
illustrationer, Karin Lisa Rebecca Andersson

- Senaste inläggen -

- Kategorier -

- Arkiv -

RSS 2.0