I samarbet med Extra vill jag bara påminna om att ni kan bidra till barns munhälsa i utsatta områden bara genom att tugga en bit tuggummi. 
 
Här i Sverige ser vi ofta god tandhälsa som en självklarhet men i stora delar av världen lider många barn av barnen av karies vilket innebär onödigt lidande. Varje Tugga gör skillnad och är ett samarbete mellan Extra och SOS Barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana. Alla kan vara med och bidra genom att tugga Extra under oktober och november och för varje tuggummi vi tuggar under den perioden donerar Extra ett öre till projektet. Målsättningen är att 16 000 barn i Ghana ska få utbildning och kunskap om tandvård och hur viktigt det är att borsta tänderna varje morgon och kväll samt en egen tandborste.
 
Det finns barn som har så ont i tänderna att de inte kan gå i skolan, flickor som pga dålig munhälsa har tappat alla sin tänder och där med ofta sin framtidtro. Detta kan vi ändra på och om inte på annat sätt så genom att tugga på under närmsta månaderna! Kom igen nu!
 
Psst! Läs mer om projektet här och se hur mycket som hitills samlats in till projektet!
 
detta är ett sponsrat inlägg
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress