Himla trevlig kväll det här blev och även om jag är trött så att jag stupar måste jag ge er receptet på världens enklaste olivbröd. Perfekt att servera till de flesta middagar även om kvällens bästa nog blev mojitosen på terassen, sommarkänsla delux!
 
FOCACCIA
 
Rör ut 25g jäst i 3dl fingervarmt vatten, blanda ner 0,5dl olja samt några nypor flingsalt, 1 msk honung och 7dl mjöl och arbeta samman till en deg. Låt jäsa i 30 minuter för att sedan lägga den i en långpanna, platta ut och stick i oliver och lite färsk rosmarin varpå du ringlar 0,5dl olja ovan allt. Låt jäsa i ytterligare 30 min för att sedan grädda i varmluftsugn 200grader i ca15-20 min (vanlig ugn 225 grader). 
 
LYCKA TILL!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress