Okej, i Måndags hade vi lite av en förskola här med barn och mammor här men i dag är liten snorig och hostig och därmed är vi lite förpassade till att vara ensamma. HELA dagen. Hmm, fick mig och tänkta på hur vi ska lägga upp dagen och kanske är det några andra höstlovsfirande där ute som behöver lite tips? Shoot!
 
- Baka (passa gärna på när den ena sover för mer fokus och bättre resultat). Välj något enkelt och gott så att det faktiskt även blir kul. Bonusen blir en extrapunkt senare på dagen, nämligen fikat!
- Måla/Rita. Med två under 3 år kanske det bara varar i 15 minuter men låt gå, roligt är det och en kreativ process (det sista la jag till för att verka smart)
- Gå ut. Alltså gör ingen stor grej av det men lite luft mår alla bra av även om det känns som ett projekt om vädret är halvbra. Vi brukar gå på upptäcksfärd på tomten de dagar mamman i huset är trött och det brukar duga bra, barn kräver inte mycket, ofta är det vi vuxna som sätter kraven. Tips är att ta med en simpel hink och låta barnen plocka ner de saker de hittar- det är alltid kul med lärande uppdrag!
- Och så fikan då. Inget smakar så gott som det man bakat själv!
- Gör en lek av att städa så känns det bättre till kvällen, jag skrev ju en annan gång att jag inte vill att mina barn ska minnas när jag städade men om de minns när vi dansstädade vardagsrummet på pippisätt känns det helt okej tycker jag.
- Med rosiga kinder, nystädat (nå, nyplockat) vardagsrum känns det helt okej att mysa i soffan till en film. Om mamman/pappan i huset då passar på att läsa en tidning, kolla bloggar eller tänka icke-barntankar i ett par minuter är det också okej tycker jag. Eller vad tror ni?
 
Psst! Behövs det en extra "återhämtningsminut" under dagen, låt barnen diska (läs: plaska/stänka ner köksbänken) under en kvart. Funkar varje gång och vips har du fyllt på energiförrådet!
 
mina egna ideér= inga framforskade sanningar
 
 
-
Ann-Charlotte

Vi brukar gå på upptäcktsfärd med en ficklampa när det är mörkt ute. Perfekt syssla innan middagen eller innan Bolibompa. Vi går ett varv i området och kikar på löv, stenar och annat bös. Ha en bra dag!

Farmor

Hallå du är nog en riktigt fin och bra mamma du,och det vet jag ju förut,,kramar till er..

LADY THIRTY

Vilka härliga tips! Dem ska jag ta till mig :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress