Vår nätter har sedan 2,5 år (sedan lillen föddes dvs) varit minst sagt varierande och sedan liten kom har de tagit sig till nya nivåer av oregelbundhet. Så här ser de ut just nu, med betoning på just nu för man vet aldrig när de tar ny form;

ca 19.00 Vi nattar båda barnen. Lillen badar, borstar tänderna, läser saga i sängen och en av oss brevid i 5min, småpratar, dricker vatten, hämtar bilar (!), går ut. Liten vaggas i famnen och somnar.

ca 23-23.30 Liten pockar på vår uppmärksamhet genom et glädjetjut, ofta liggandes vriden 180 grader och gärna gnagandes på en strumpa eller dylikt. Mat under så icke-piggna-till-omständigheter som möjligt. Vaggande och nerläggning i säng.

23.30- 04.00 Varierande. Ofta sover båda bra men lillen har börjat drömma och kan vakna prata i sömnen om både Buzz, Woodie, Blixten och som i natt: -Neeej Maaammmaaaa, nej äta mat..... Vad nu det var för mardrömmar?

04.00-06 Liten vaknar igen. Kommer över till vår säng och så mat. Tyst tyst för vi vill inte att storebror vaknar.

07.30 -Alllla biiiiillar uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupp! citat lillen. Ja, God morgon då!

Hur ser era nätter ut? Vore så kul att höra! Nu ska familjen Avenymamma påbörja punkt 1- nattning. Tjing! 

Psst! Fick en fråga från en läsare, Bella, som väntar sitt första barn de närmsta veckorna. Hon undrar om jag har några tips inför de första månaderna med en liten bebis och självklart ska jag göra mitt bästa. I kväll planerar jag att skriva ner lite av mina tankar så får ni dom under morgondagen, stay tuned!
andrea

Haha, underbart att lillen vaknar med sånt glatt humör iaf! :) jag brukar inte våga nämna hur våra nätter ser ut för jag är så bortskämd att jag egentligen inte borde få klaga på att jag är trött. Vår lille 18månders sover, och har så gjort sen han var 6månader, från 19-07. Visst varierar tiderna, ibland 19:30-8 eller som idag 19:30-09:00. Senaste nätternas långsovande kan bero på att han är sjuk, men minst 10tim i sträck/natt brukar det vara. Så de ggr jag är trött får jag helt enkelt skylla på att jag måste försöka komma i säng tidigare. Vi har haft i princip samma rutiner sen han var 4mån och det har verkligen funkat :) sen är det såklart annorlunda när man ammar, vår lille vägrade bröstet och efter 1 månad av slit gav vi upp, han sov bra på sin ersättning och nu på sin välling, det kanske spelar in i varför han är en sömntuta?

Avenymamma

SVAR: Alltså, fuuuuuusk! :) Men skönt för er. Jag tror absolut at era rutiner hjälpt till, I was not born för rutiner så tyvärr har inte lillen fått så bra men med liten är vi alla fall lite mer på banan =)

Maria

haha kul med sista citatet!:)

Min kille på två lägger sig oftast mellan sju och åtta, han vill ligga och hålla handen tills han somnar (brukar ta mellan 2 och 10 min sen varierar det lite, ibland vaknar han och ropar på oss vid två, ibland vid fem, ibland inte alls, då bär vi in honom till oss, lite välling (ja, jag vet att det inte ska behövas, men vi ser inga problem, bara fördelar med det) och sen sover vi kramandes fram till sju.

Sovrutinerna har faktiskt alltid (ok oftast) funkat strålande.

Ha det bra!:)



Maria

eli

heheh känner igen mig sååååååååå mkt angående lillen=)



min son (2,5 år) nattas 19.00 (borsta, saga, dricka vatten, prata, dricka vatten igen,hämta sopbilen, åka flygplan, vatten igen och sen vid 19.45 har han somnat). Kan hända att vid 23.00 att han vrålar "VATTTEEEENNNN" (som om han har varit uttorkad flera timmar). Sen sover han till 7-7.30 kommer in i sovrummet där jag maken och liten ligger och TÄNDER LAMPAN FULLT så att man får nervskada =)



Liten däremot: 5 1/2 mån, dricker en flaska ersättning, jag lägger honom i sin säng, och under tiden jag letar efter nappen (jävla napp som ALLTID försvinner) så har han somnat=)

sover 19-23 (jag tvångsmatar honom hehe), sen 23-6 och sen vidare tills storebror skrämmer livet ur oss =)



Kan säga att jag inte är för rutiner heller,,,

nea

Vi har haft benhårda rutiner från start och hon sov ofta hela nätter tills Amningen började krångla i december. Nu ska jag börja jobba och ammar därför inte dagtid så senaste dagarna har hon sovit bra, hon har även fått börja sova i eget rum för bara ett par dagar sen så nu sover hon från 19-5 ungefär, sen mat, sen upp kl 8! Hon är snart 6 månader och det som motiverade oss att ha rutiner var för att helt enkelt få en smidig nattning så vi kunde hinna med annat på kvällen.

Aggie

Alltså jag är som du, svårt med rutiner. Är inte uppväxt med att äta middag exakt samma tid, varje dag, varje år in och ut tex som min kära sambo är. Så det sitter hårt inne det där med rutiner men det kommer :- )



Storebror är 2 år och 17 månader och lillasyster 3 månader. Vid 18.45 cirka hoppar storebror ner i baljan (badar ibland varannan dag) och därefter pyjamas och välling och barnprogram i soffan och borsta tänderna påväg till sängen ca 19.40-20.30, beror lite på hur trött han är. Lillasyster har tydligen bestämt sig för att det är natt ca 19.30 och somnar då vid ammningen och så bär vi inne henne till sin spjälsäng.



Lillasyster, hon sover oförskämt bra måste jag säga. brukar äta igen vid ca 23.00-00.00 eller 04.00 och vaknar och tycker det är dag ca 8.00, då storebror också vaknar.



Därimot har Milo sovit så galet dåligt sedan innan. Alltså han somanr vid ca 20.00 men vaknar allt mellan 23.00 och 02.00 är tok pigg!!! Alltså ingen som helst idé att ligga kvar i sängen och väcka sambon som ska upp tidigt till jobbet. Så är han vaken till 04.00-05.00 för att sedan somna om till 08.00-10.00!!! Det händer liksom ca tre-fyra gånger i veckan i ca 4-5 månaders tid.



tror det är en reaktion på att han fått syskon. Dock har de senaste två 1/2 veckorna varit bra. Vi har sovit! Så nu håller vi tummarna för att han kommer fortsätta sova :-)



Kramar!



Tips! Avent har natt nappar som lyser i mörkret, som sånadär stjärnor som sitter i taket. Super smart och galet mycket lättare att hitta nappen i en mörk säng :-)

Johanna

Ja se denna sömn!!

Två-åringen somnar mellan halv åtta och åtta, efter bad och tandborstning och saga och nedkrupen med vatten och snuttis. Han har våningssäng så ngn av oss ligger i översängen tills han somnar. Det pratas en hel massa om båtar, vatten, bärgarn och bajs. Lilla 5- månaders tjejen äter gröt, badar och ammas sedan somnar hon i egen säng.

Sedan får man plocka undan och städa i ca en halvtimme ;-)

Lillen vaknar 0, 1 el 2 gr per natt. Skriker efter välling el vatten oftast.

Lillan ammas när jag går och lägger mig och sedan nästa gång vid halv sju.

Detta är bra för oss, när två-åringen var yngre vaknade han 4 gr per timme nätterna igenom, INTE kul!

Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress