Mätta med Våg:
 
3g Jäst
300g Vatten
390g Ekologiskt Mjöl (1/2 Vetemjöl, 1/2 Rågsikt)
5-9g Salt
För att safta till brödet kan du blanda in valdritt av det du ev har hemma. Tex ljus Sirap, Honung, torkad frukt, Nötter mm)
 
Rör ut jästen i en stor bunke. Rör i mjölet men knåda ej för mycket, täck sedan över och låt stå i 8-10h (perfekt över natten!). Tryck ut degen på mjölat underlagoch knåta til en stor kvadrat som du sedan viker ihop, vänd på degen och forma som du vill ha ditt bröd (limpa, baguette eller frallor). Låt jäsa i 20min (kanske medans du duschar/klär på dig?). Grädda sedan i 250grader i mitten av ugnen i ca 20-30min beroende på ugnseffekt. Ett bra idé kan vara att använda sig av en temperatursticka, brödet är klart när det är exakt 94grader inuti.
 
TIPS! För att få brödet sprödare kan du lägga ytterligare en plåt med två isbitar på under den plåten där du gräddar brödet.
 
TIPS2! Vi brukar bara baka varannan morgon, dag 2 smakar brödet nämligen superbt efter en lätt rostning. På med Bregott och valfritt pålägg och njut!
 
Förrutom ett supergott bröd så får du ett ekologiskt alternativ för ca 5kr som räcker till hela familjen, det ger vi tummet upp för tycker ni inte!? Receptet kommer från en god vän genom min man.