Nu är det dags för min guide till hur man reser med flyg på bästa sätt med en liten knodd. Sist tog jag upp tåget och nu går vi alltså över på ett kan tyckas lite mer avancerade resandet men se ni det behöver inte alltid bli så mycket svårare i slutändan. Minnet är uppdaterat då vi flög för bara några dagar sen så nu kör vi, varsågoda;

 

Förberedelser:

  • Hur du bokar biljetter kan skilja mellan olika flygbolag men det vanligaste är att alla spädbarn reser platslösa för en symbolisk summa på ett par hundra. Detta betyder att du har din baby i knäet och det extra bagage du får ta med är endast en vagn och/eller en bilbarnstol på den totala vikten 10kg. Titta gärna över reglerna för just ditt flygbolag INNAN du bokar för att undvika överraskningar.
  • Skaffa ett giltigt pass till din baby i tid innan ni åker. Detta görs på passexpeditionen precis som för vuxna men glöm ej att båda vårdnadstagarna måste vara med eller så måste du använda dig av en speciell blankett så att ni har bådas giltiga namnunderskrifter. Kostnad: 400kr

Packning:

  • Smidig skötväska
  • Små behändiga leksaker
  • Babybjörn/bärsjal för att bära ditt barn från incheckningen på planet och så av och till bagagebandet. Vagnen måste ju checkas in och det underlättar att ha händerna fria under resan.
  • Nässug typ Näsfrida (om ditt barn är täppt i näsan), för att undvika onödigt lock i öronen.
  • Plastskydd till vagnen (finns annars att köpa för ca 40kr hos sas)

On the Go: På planet får du ett litet bälte som ska spännas fast i ditt eget, och sedan runt barnet som du har i knäet (med ryggen mot din mage), under start och landning.  Detta är enkelt men tänk på att du kan vänta in i sista sekund med att spänna fast barnet så att hon/han inte ledsnar medens planet taxar ut. Sedan under resan kan ni röra er om än något begränsat så lek lite alternativt försök söv barnet vilket brukar gå ganska bra då ljudnivån verkar vara något sövande.

 

Tips:

  • Precis som oss vuxna kan barn få lock för öronen vilket kan skapa obehag. Försök få barnet att suga på en napp alternativt ta med en liten vattenflaska hon/han kan snutta på under start och landning, detta kan underlätta tryckutjämningen.
  • Om ditt barn börjar skrika/gnälla så försök slappna av ändå. Planets övriga ljudnivå är hög så det mesta av ljudet från ditt barn kommer absorberas innan det når övriga passagerare.
  • Att resa båda föräldrarna är att föredra (eller en annan vän), det är guld värt att dela ansvaret men också den roliga upplevelsen tillsammans men en annan vuxen!
Jag hoppas mina tips hjälper er lite om ni nu känner er sugna på att ut och lufta er lite. Tänk dock på att alla barn är olika och att du som förälder känner av ditt barns begränsningar bäst! Kom dock ihåg att om det känns bra i magen är det bara att  sticka ut och fånga dagen!

 

Sarah

Hjälp! :D Jag ska på min första studentfest om någon vecka och nu är jag jätte osäker på vad man har på sig. Det är inget speciellt tema och alla studenterna kommer ju typ ha klänning. Snälla kan du kanske komma med några tips? :) Festen hålls på Berså så det är ju inget jättefancy ställe. :P Kram, Sarah.

kaat

hej! vilken härlig blogg du har, blev en favo för mig som mamma med 4 mån gammal son och galen i fashion.

undrar vart du köpte den där grå hoody på bilden ovanför för lille killen?

hoppas ni har det så bra och tack för tippsen med vattenflaska, ska till barca i augusti. :)



kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress