Vid det här laget (efter del 1 & 2 i min guide) så har du förhoppningsvis rensat ut samt kommit i gång med att bygga upp din nya garderob med en bra bas.
Nu kommer lite tips på hur du organiserar upp alla plagg, skor samt accessoarer. Detta är viktigt att göra just för att du inte ska missa något och därmed råka köpa liknande du faktiskt redan har. Det är också bra med ordning i garderoben för att inspireras dagligen och för att lätt hitta nya kombinationer när tiden tryter. Nu kör vi;
  1. Plocka ur allt du har i din nuvarande, redan utrensade, garderob- allt!
  2. Laga knappar som lossnat, tvätta vid behov, vik allt som ska vikas samt häng upp sådan som ska hängas. Det är ingen ide att ha en massa plagg som tar plats i garderoben men som du inte kan använda av någon anledning. Ett tips är att investera i en sorts galgar då det är svårt att få det att hänga snyggt annars. Ikeas klassiska i trä är prisvärda och i bra modeller!
  3. När du plockar in plaggen i garderoben igen så tänk på att försöka lägga dem på ett sätt så inget ligger gömt bakom något annat. Om detta är svårt att få till så lägg bylsiga koftor eller dylikt längst in så att du ser så mycket som möjligt av de mindre plaggen.
  4. Lägg plaggen i kategorier typ; linnen, t-shirts, koftor, jeans samt i färg. Detta ger ett lugnare intryck när du ska hitta något.
  5. Putsa upp skor, klacka om klackar/sulor samt ställ skor så att du ser dem. Om du behöver stapla dem så lägg dem i skolådor och ett tips här är att "slå in" lådorna i tex svart presentpapper så att du får ett enhetligt intryck. Ta sedan kort på skorna som placeras i respektive låda och sätt framtill så att du ser dem trots att de ligger där i.
  6. Lägg underkläder i tygklädda boxar. Ingen orkar vika och ha ordning på trosor och strumpor hela tiden så det är bättre att samla dem på ett ställe och sedan "gömma" dem lite så kan du rafsa runt bäst du vill varje morgon.
  7. Sätt upp små spikar, eller eventuellt små krogar med klister på ena sidan, där du kan hänga upp dina smycken och bijouterier. Placera dem på insidan av garderobsdörren om du har ont om plats eller synligt på en vägg om du har en walk-in. Även här är ju syftet att du ska inspireras och inte glömma bort något du har, vilket är väldigt lätt om allt ligger i en låda.
  8. Om du har möjlighet att ha en klädhäst någonstanns i anslutning till garderoben så kan du här hänga upp plagg i kombinationer som känns bra just nu- Underlättar när fantasin brister tidigt på morgonen! (Om du inte har någon häst kan du alltid hänga dito på galgar placerade utanpå garderobsdörrarna- inte helt fel som dekoration i en fashionistas sovrum)
Punkterna ovan har jag skrivit generellt anpassat både till om du har en "vanlig" garderob eller en klädkammare. Hemma hos oss har vi inte ett så stort sovrum men lyckades ändå bygga en mycket praktisk och snygg lösning som liknar en walk-in-closet. Skulle ni vara intresserade av en beskrivning av hur vi gjorde detta? I så fall ställer jag självklart upp!

Lycka till nu!
Stella

bring on the beskrivning, tack!

Sofia

Åhhh vilken underbar bild på alla dina skor! Härlig samling. Jag är väldigt nyfiken på er klädlösning. Är sugen på göra om min.



Jag har en klädstång från ROOM som jag använder flitigt! Rekommenderas varmt,



Kram s

Liza

Dklart att vi vill ha en beskrivning på hur ni gjorde er garderob! Tack för en inspirerande blogg :) Kram

Grannen

Jättefin blogg! Nu är jag inspirerad att rensa i garderoberna! Fast jag är en samlare, men jag ska öva på att slänga ...

Marie

ja, vi vill ha beskrivningen! :)

Lena

Jaaaa men det är klart att vi vill veta hur ni gjort garderoben. Är det dina skor? Crazy!

kram.

elin

Men oj, är det dina skor? Ååå.

Emma

Har just hittat din blogg och måste säga att den är helt grym! Min nya favorit :)



En beskrivning skulle jag hemskt gärna läsa.

Mikaela

Hej bvörjade nyss följa din blogg (älskar den ;) ) Men gjorde du ngn gång en beskrivning på din walk-in? :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress