Det finns många olika sätt att tänka när det kommer till julklappar. I vår familj har vi kommit fram till att vi ändå gillar att ge varandra klappar men har dragit ner nivån till "något litet som känns rätt" vilket känns kul för då kan man både få uppleva det fina med att ge samtidigt som budgeten passar alla i olika skeden i livet. Men hur tänker vi med barnen då? Här kommer lite tips!
 
- Sätt upp en julklappsplan till de små. Bestäm innan vilken nivå ni vill lägga er på i år och bestäm ett antal, på så sätt svävar du inte i väg och inser lagom till gröten att barnen redan ledsnat på de första öppnade julklapparna. Barn föds inte med behov av julklappar- det är vi vuxna som skapar dem
 
- Något behovsartat behöver inte utesluta lek och kul för barnen. Bäddset, nattlampor, skolryggsäckar eller resväskor alla bra exempel på produkter som kan vara både nytta och nöje, men då måste du ju såklart släppa på "vuxen-gillat" och köpa produkter som du vet barnen gillar. Ofta lekfullt, figurativt och (hemskt!) jätteuppskattat!
 
- Köp böcker second hand, välj ut några du verkligen tror passar mottagaren och skriv en personlig hälsning i dem. Garanterat uppskattat och dessutom lika bra som nytt. Böcker kostar oftast inte mer än en tia på loppisar eller så ger ni "vidare" barnens redan lästa böcker/ alt byter med andra vänner.
 
- Önska upplevelser till hela familjen från släkten. Teaterbesök, bio eller museébesök med tillhörande fika är exempel på olika prisnivåer men alla lika uppskattade. Perfekt till alla mellandagar och något att se fram emot när tomten dragit vidare.
 
- Skippa allt inslagspapper och köp i stället några fina röda snören att linda runt överblivet tidningspapper. Supersnyggt under granen och du spar både miljö och pengar! Tips- "pynta" gärna paketen med små grankvistar eller lingonris på dopparedagen, så vackert och garanterat uppskattat!
 
Fyll gärna på med era egna tips och tankar i kommentarsfältet så lyfter jag dessa i ett senare inlägg.
 
Ho ho ho!
Bella

Vilka bra tips! Mitt bästa tips är att tänka igenom vad som är viktigt för dig, och be familjen/släkten önska t.ex. 3-5 julmåsten. Så skippar man resten, speciellt bland julmaten. Jag undviker gärna julklappshets/stress och har sedan 2-3 åren bara skänkt pengar till välgörenhet som julklapp till alla vuxna. Till min son har jag bestämt en julklappsprislapp och även att bara köpa det han önskar sig/verkligen vill ha.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress