Vet ni, i gårkväll, klockan tio i 6, med ett brett risfält runt mina ben (middag med tre under-3-åringar), bilar all over och köksön fylld till bredden med f** och hans moster så insåg jag en sak som kommer göra kvällningarna så himla mindre ångestladdade för mig framöver.
 
Jag vill inte att mina barn ska minnas att jag städade upp deras barndom. 
 
Förstå mig rätt, självklart behöver barn lära sig städa men inte till den grad att de tar över vår tid tillsammans. Nej, jag vill att de minns att vi lekte, att vi skojjade och att vi hängde på golvnivå tätt ihop. För visst är det så, leksakerna som ligger där över hela golvet lagom till mannen stiger genom dörren (eller frun för den delen) bevittnar ju faktiskt om något. De hårda små tågen som man så lätt snubblar över- att vi lekt tågbana. Den långa, groteskt fula, plasttunneln över vardagsrumsgolvet att vi lekt kurragömma och de de där riskornen? Ja, att vi haft en risfest helt enkelt. Värre kan man ju ha´t en Onsdag i Oktober!
 
Å just det, städa kan man göra en annan dag.
 
Psst. Ett tips är att gömma undan dammsugaren bakom en soffa men med sladden konstant i uttaget, lätt att dra fram snabeln en snabbis om det klibbiga under strumplästen trots allt blir för blir för påtagligt under dagen.
 
 
  
Mamsen

Helt rätt! För det är inte heller städningen man vill minnas när man är mamma. Det är leken med barnen som är viktigast. Passa på för sen kommer en tid när de bara vill vara ifred och dåååå kan du minnas alla fina stunder med riskorn och tågbanan och " mamma lek med mig" som underbara stunder. :) love You!

Farmor

Roligt att se ,,tycker det ser mysigt ut !!

Sofia

Underbar bild. Jag brottas ständigt med det där. Har städmani. Får panik & drabbas av inre stress i samband vid varje måltid. Vilket definitivt är en energitjuv. Städa städa.

Önskar att jag var sådär härligt-majorna ibland. Att jag inte alltid vill att allt ska vara perfekt.

Ris är väl underbart! Verkligen älskar ris all over the place!




Svar: Tack för att du förstår den gömda, knappt erkända, ironin i mitt inlägg. Och som jag brottas, herregud vad jag brottas hehe
Jennifer Benisty

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress