Det började med att jag kikade på denna efter att liten visat ett näst intill fantastiskt intresse för den typ av manick på öppna förskolan. Upptäckte sedan att en liknande, men större faktiskt gick att finna för halva pengen och kände mig grymt nöjd, första julklappen var planerad.
 
När jag igår dessutom sprang över en exakt likadan, i nästintill nyskick på loppis för YTTERLIGARE halva priset så väcktes det en lockande tanke. Tänk om vi i år kan skippa den här julklappshetsen som brukar starta ungefär lagom till att vi drar tillbaka klockan och faktiskt både tänka lite mer långsiktigt och ha lite lugnare sinne då det är dax att tända jukaftonsmorgonens första ljus.
 
Julklappar är kul, jag kommer även i år tipsa om bra shoppingtips, MEN kom i håg att allt behöver inte vara nytt och dyrt (speciellt märkesleksaker såsom BRIO finns det gott om på andrahandsmarknaden då kvaliten är så bra)- det kommer vara lika uppskattat ändå och pengarna som sparas brukar det inte vara svårt att stoppa i något annat hål eller två!
 
Ps. Skulle vara kul att höra om era julklappsstrategier så kan jag berätta om min i ett senare inlägg!
 
kulmanick, IKEA via Erikshjälpens Second and i Frölunda.
 
 
Stella

härligt att vara ute i god tid! eftersom vi åker till usa om ett par veckor och kommer hem en i början av december tänkte jag försöka hitta julklappar där samt mycket hemgjort! (jobbar som designer). Hållbart och användbara prylar/kläder är mina ledord för julens klappar.

Elin

Användbart, kvalité och ting med lite eftertanke. Lägga lite extra pengar på ett paket istället för att panikköpa och strö kronorna över flera (med ofta dålig kvalité, kort livslängd osv). Har faktiskt en anteckning i mobilen där jag brukar skriva upp saker jag kommer på under året... =) hittar man dem sedan på loppis eller rea är det ju bara ett plus.

Sanna

Jag gör som Elin, har anteckningar i mobilen med tips. Underlättar oerhört då det är dags. Mitt bästa tips annars är museishoppar som har fantastiskt fina vardagssaker och leksaker. T ex i Sthlm där jag bor, har Etnografiska museet leksaker som inte går att hitta på BR etc. Inget fel på BR men som ett komplement till utbudet kan man väl kalla det (som om det skulle behövas...)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress