Efter förfrågan från en av er därute så kommer här nedan en av mina guider i Repris. Passar ju bra så här i reatider! Berätta gärna om ni gjort några fynd redan eller sedan...
 
Så här i reatider gäller det att lika mycket tänka till så du inte köper på dig onödiga tingsom att passa på att göra grymma investeringar och sköna fynd. Nedan kommer lite tips på hur du kan tänka för att shoppa smart;
  • Fynda basplagg såsom t-shirts, jeans, stickat och vardagsklänningar hos designers som du i vanliga fall tycker är en aningens dyra. Bas är fint år efter år!
  • Titta efter kläder du kan börja bära nu men som även går att ta med in i nästa säsong, dvs nu ska plaggen du köper även passa till hösten
  • Köp aldrig för små eller för stora kläder även om det bara finns "fel" storlek kvar- de blir hängande- tro mig!
  • Kvalitetsaccessoarer såsom designersmycken och skinnväskor kan det var rätt att slå till på, köper du efter din personliga stil så är de oberoende av säsong och trender
  • Minst 50% Rea annars får det vara (om det inte är något mycket dyrt som du ändå tänkt köpa men som du nu spar en slant på)
  • Sikta in dig på dina favoritaffärer där du shoppar i vanliga fall och strunta i de andra även om stora nedsättningar kan vara lockande. Bästa sättet att undvika "ångestköp"!
Tips! Kedjor som HM, Monki och ZARA köper ofta in stora kvantiteter för att täcka även reaförsäljning. Detta resulterar ofta i att jättefina, aktuella plagg hänger kvar i hela storleksbågar så tycker du det är svårt att hitta kläder som passar på utförsäljningar kan det vara värt att leta här först!
Sara S

Hänger inte riktigt med vad som menas med "hänger kvar på storleksbågar", vart är det man ska kolla för nånstans?

Jag tycker man ska tänka noga varje gång man gör ett reaköp och fundera på om man hade köpt den även till fullpris? Då har man gjort ett fynd.

Själv köpte jag en superfin baseball-jacka/tröja för 350:- på COS herravdelning och har många gånger köpt halsband och halsdukar på bl a HM herr vid rea när det är plagg som inte blivit sålda då de kanske haft lite för mycket "feminintouch", men som passar perfekt för mig.

Svar: Hej! Med fulla storleksbågar menas det att ett visst plagg finns kvar i alla storlekar vilket underlättar oberoende på vilken storlek man själv har. Lycka till!
Jennifer Benisty

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress