Hej Bullen. Jag är en tjej på 28år som lever med min man och två barn och vi har ett problem som jag funderar ganska mycket på. Vi städar. Vi plockar. Varje. Dag. Och nu snackar vi inte lite småplock (även om det också sker HELA tiden) utan fokuserad städning minst, helt utan överdrift, 1 timma varje dag. Och det är bara för att få det någorlunda mysigt till kvällens egentid samt slippa trampa i majskrokar eller sätta sig på en brandbil. Ska det vara så här? Och i så fall, hur länge? Hjälp oss, eller åt minstonde säg att det är fler som har det så här, i bland tror jag att jag plockat min sista legobit!
 
Ps. Nej, städhjälp en gång i veckan är inte lösningen, grötstrumpor 6 dagar i veckan är inte uthärdigt.
 
Donkey`n skulle också behöva en mindre sanering efter dagens lekparkshäng (sand all over the place!!)
 


Anonym

Måste bara fråga hur gamla barnen är? Varför inte låta den hjälpa till att städa? Svårt att torka upp kladd för dem kanske, men lägga sina leksaker i en korg kan man tidigt:) vi är inte så jättenoga med att vår son ska städa varje dag men när vi ber honom blir han oftast glad över att få hjälpa till. Han har till och med en liten egen dammsugare han brukar köra med (fast oftast leker han faktiskt med den riktiga) vill han inte när jag ber honom brukar jag bara säga att han ska plocka undan typ tre leksaker eller vad jag nu känner för, men jag säger alltid något specifikt, innan han får välling för kvällen tex. Jag ger mig ALDRIG nä jag väl sagt så. Han är 2,5. Lycka till:)

Svar: Hej! Mina barn är 10 månader och 2,5 år och vi har väl kört lite på något liknande som vi kallar "speedo-städ", på med musik och så plockar vi leksaker i några minuter innan pappan kommer från jobbet. Pojkarna brukar tycka det ´är kul men sen brukar det mesta tyvärr åka fram igen innan läggning hmmm :)
Jennifer Benisty

Anonym

Åh vi har samma problem här hemma. Normalt är Jag en sån där som vill ha det super ordning och städat. Torkar skåpsluckor och handtag lixom (överdrivet) men det har man fått släppa på helt nu som småbarns familj. Ibland orkar jag verkligen inte och skiter i plock och städ EN dag, och sen får jag ångra mig ordentligt när saker ligger på hög sedan. Min sambo har fått för sig att vi har för mycket grejjer och tycker vi ska kasta hälften?! Haha. Det som är jobbigt är ju att leksakerna hamnar i vardagsrummet, tandborsten i köket, den rena tvätten på sängen och ja inget hittar tillbaka till sin plats. Ett tips kanske är tex att man inte äter någon annanstans än i köket (matplatsen) och klipp en bit vaxduk

Anonym

Åh vi har samma problem här hemma. Normalt är Jag en sån där som vill ha det super ordning och städat. Torkar skåpsluckor och handtag lixom (överdrivet) men det har man fått släppa på helt nu som småbarns familj. Ibland orkar jag verkligen inte och skiter i plock och städ EN dag, och sen får jag ångra mig ordentligt när saker ligger på hög sedan. Min sambo har fått för sig att vi har för mycket grejjer och tycker vi ska kasta hälften?! Haha. Det som är jobbigt är ju att leksakerna hamnar i vardagsrummet, tandborsten i köket, den rena tvätten på sängen och ja inget hittar tillbaka till sin plats. Ett tips kanske är tex att man inte äter någon annanstans än i köket (matplatsen) och klipp en bit vaxduk och sätt under barnens matstolar som du sedan bara kan torka/duscha av efter dagen. Min unge springer annars omkring med frukt och allt möjligt och kladdar i sofforna. En korg där man kan slänga alla leksaker är bra att ja i vardagsrummet oxå.. Sen kommer jag faktiskt inte på något mer...

Madeleine i CA

Sådär har vi det också. Jag har gett upp att städa på dagarna.. Jag försöker dammsuga och allt sånt de dagar min stora tjej är i skolan och övriga dagar får barnen hjälpa till innan pappa kommer hem och sedan röjer jag mer rejält när dom gått och lagt sig. För det känns som när jag plockar upp en leksak så går dom bakom mig och plockar ner 2. Det är liksom ingen ide att försöka hålla städat och fint under dagarna..

Svar: Exakt så känns det, skönt att höra att det är fler som har det så här! :)
Jennifer Benisty

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress