Okej, fina ni, nu behöver jag er grymma kunskap igen.
Vi åker ju som bekant snart i väg till solen och nu behöver jag råd om vad lillen behöver för några tillbehör vid poolkanten/beachen. Innan när vi åkt har vi liksom undvikit det där med bad och solexponerande för honom men det känns som om det denna gång både är dömt att misslyckas plus att han kommer älska vattenrutchbanan (som hans mormor, morfar, morbror, mostrar kommer få åka med honom= inget för mig).

Så, speak out! Vattenskor? Armpuffar? Läskig soldräkt som kommer vara lika med bråk att få på varje morgon (men som jag antar att är sk**bra för att undvika röda axlar)???

själv bär jag hatt i solen, räcker det för lillen tro
frida

Armpuffar är skitbra, då kommer de inte under vattenytan så snabbt. Vi har badtröjor till våra barn, inte jättetajta och funkar bra mot solen. De tillsammans med tuffa, lite längre badshorts, och mina barn känner sig snygga, bråkar inte, och är skyddade mot solen. En hatt som tål att bli blöt kan också vara bra. Låt honom följa med och välja ut badkläder så kommer han nog gilla dem!

Petra

Inte svar på din fråga, men på bilden ser jag att du har en Bugaboo, när bytte du till sittdel?

Sara

Mamma till två knattar i den spanska solen rekommenderar:



Badskor ( för att det kan bli hett på marken utan). Jag kör Crocs, fast bara originalet- kopiorna är kassa. Tänk att hemska foppatofflor kan vara så söta på barn.



Solskydd- köp dyraste möjliga, faktor 50, och för barn så är det lätt att ta på krämen och den är vatten- och slittålig. Ska kosta minst 200 för en flaska-annars funkar det inte. Märket ISDIN är bäst. Köp på plats.



Solhstt med brätte- dvs inte keps.



Solbrillor.



Långärmade t-shirts och lite längre shorts.



Armpuffar!



Soldräkt behöver inte vara jobbig att få på om man köper lite baggy. Bra om man har ett vattendjur till barn- annars funkar långärmade t-shirts och shorts tillsammans med solskyddskräm.



Minst två par badbrallor så att rumpan inte blir kall!



That's it!



andrea

Frida verkar ha bra tips :) Badskor kan ju vara bra om han ska bada i annat än poolen, så slipper du oroa dig för att han ska kliva på något vasst.

emmy

Hej!



Vi åkte med vår då 1,5-åring i höstas och det gick jättebra. Körde uv-dräkt och solhatt med stort brätte från PoP + solfaktor 50 hela tiden. På plats köpte vi en simring som hade botten och hål för benen. V älskade den då han kunde ta sig fram själv i vattnet medan man själv simmade med. Kan rekommenderas för små badälskande barn.



Ha en trevlig resa!



Ann-Charlotte

Min dotter är snart två år och vi var 2 veckor i Thailand i slutet på januari. Jag köpte soldräkt på polarn o pyret (långärmad och långbyxad). Hon älskade den! Det var inga problem att ha den på sig. Hon hade ju självklart solhatt på sig också. En extra solhatt hade dock varit bra. Vi hade även en kortärmad uv-dress som användes på förmiddagarna och som extrabyte. Kan verkligen rekommendera uv-dräkt. Vi behövde bara smörja in

fötter, händer och ansikte, vilket ledde till mycket mer sol, bad

och lek. Badskor får det bli nästa gång, botten på poolen var väldigt rispig

Ann-Charlotte

Min dotter är snart två år och vi var 2 veckor i Thailand i slutet på januari. Jag köpte soldräkt på polarn o pyret (långärmad och långbyxad). Hon älskade den! Det var inga problem att ha den på sig. Hon hade ju självklart solhatt på sig också. En extra solhatt hade dock varit bra. Vi hade även en kortärmad uv-dress som användes på förmiddagarna och som extrabyte. Kan verkligen rekommendera uv-dräkt. Vi behövde bara smörja in

fötter, händer och ansikte, vilket ledde till mycket mer sol, bad

och lek. Badskor får det bli nästa gång, botten på poolen var väldigt rispig, så hon fick lite rivsår. Hoppas tipsen kommer till hjälp. Ha en härlig semester! Kram

Emelie

Crocs eller liknande, solfaktor 50, hatt, T-shirt, badblöjor..

Varit utomlands på solsemester varje år sedan dottern var 9 mån och dessa ovan nämnda saker, har fungerat utmärkt.

Smörja in hela kroppen ordentligt och kompelettera sedan under dagen.

Härlig resa!

Anna

När vi var på gran canaria i höstas med vår två åring hade vi uv kläder med byxor och tröja från Åhléns, solkeps, baddräkt, solhatt, fake Foppa tofflor från din sko som vi varvade med, funkade alldeles utmärkt i kombination med solkräm och solsolar i skugga. Vi hade även en badcape i frotté som var suverän efter mat i samband med mellis. Ha en trevlig semester! Kram

Emilie

När vi var på fuerte ventura med vår 10 mån. Hade vi med en sådan soldress för henne att krypa i på stranden ( var för kallt för henne i havet) men det skönaste för henne var att köra på pyjamas. Så hon kröp omkring i lösa sköna pyjamas på dagarna+ solhatt. Det var super!

Pyttianna

Vill tipsa om världens bästa armpuffar/simringar för armarna som vi hade till vår lille på utladsresan i höstas. De sitter sjukt bra och barnet kan under uppsikt röra sig fritt i poolen.

F (1 år då) älskade dem! :)



Checka in http://www.linneashopen.se/ och sök på Cherekringar. De finns i två storlekar.



Kram

Maria

Håller med övriga om uv-dräkt och solhatt och dylikt. Vi har också Cherekringar till vår två åring och tycker de är super bra, lite större än normala armpuffar men så mycket bättre. Han flyter helt själv när han har de på sig.

.sandra

Jag har inga egna barn och kan inte råda dig till smart packning inför resan. Men en tanke som slår mig varje sommar, eller när jag läser om barnfamiljer som ska ut och resa, är detta med uv-dräkter. Kanon att det finns! Men varför sådan hysteri om man INTE använder det? Vad hände med solskyddsfaktor och den vita t-shirten? Det klarade jag mig med som liten och jag var varken uppbränd eller har idag utvecklat hudcancer.

A-K

Hej,

Du tar upp så bra ämnen och detta med solskydd är i vår familj extra viktigt!

Vi brukar växla mellan mjuka badskor (i samma märke och material som soldräkten och med gummisula) och vanliga halkstrumpor från PoP (fungerar fint vid och i poolen). Vi är väldigt noga med så lite solexponering som möjligt för vårt barn eftersom vi föräldrar är blekfisar. :-) Har du några tips på diskreta solhattar (och inköpsställen) till oss vuxna cityfolk som inte tål sol?

Jenny

Kom hem från Spanien idag, jag och liten har varit på besök där en vecka, liten är snart 2 år. Använder solskyddsfaktor 50 som ja köper på Apoteket där nere o så små blixten badshorts som han själv gillar i blixten armpuffar, Inge bråk och ingen solbränna. Hatt och keps o så vill habegärs ha solbrillor, uppe på land, i vattnet flyger de bara av:p använder tunna kläder, shorts, linnen. Aldrig varit några problem, köpte första uv dräkten första resan till Spanien förra året i den användes aldrig.



kramar

Mille

Svar till Sandra, solen är inte den samma som när man var liten, ozonlagret är tunnare och man blir lättare bränd nowdays har jag hört! Som boende i Spanien med 2 åring så kör vi på bra solskyddskräm(vattenfast kan användas från 2 år) , uv dräkt ( 2 st så man kan byta när den ena e blöt) och crocs ( skit fula men praktiska :) sen har han kepsar, fiskehattar och stråhattar som han byter lite mellan. En parasoll på buggan och sen klarar man sig ganska brá! Köpte dock ett skit bra "soltält" från simbutiken som har funkat bra på stranden när man sover siesta. Ger skydd och är luftigt, lätt att ta med oxå med väskan som kommer med. Hänger de bara på vagnen slänger ner hans strandleksaker och handduk i samma väska :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress