Jag vill verkligen inte utge mig för att vara någon expert
när det kommer till barnskor, ni vet ju att jag frågat er om råd innan, men jag en av er undrade om vilka vårskor som behövs till våren och därför tänker jag berätta hur jag tänker;

Allround-Funktion-Förskola; Den viktigaste typen av sko för alla aktiva barn och troligtvis den som det kan vara värt att lägga lite pengar på. Satsa på kvalité så håller sig skorna fina trots hårt slitage och förhppningsvis kanske ditt barn kan ha dem även i höst, de bör tål väta och därmed stavas det G-to the-O-to the-R-T-E-X (så tråkigt ord). Vi har haft Timberland i två säsonger nu till lillen och är supernöjda.

Kalas-Fika på stan- Gå på Universeum;
Absolut inte nödvändiga men ack så roligt att ha och dessutom är det bra att ha ett par att byta med de mindre "lortiga" dagarna. Som ni vet så har vi gått på ett par Palladiums i vår men annars kan jag verkligen rekommendera klassiska Converse. De sistnämnda är dessutom bra för knubbiga barnfötter då de går att snöra upp djupt på foten (talar av egen erfarenhet).

Gummistövlar; Jag kanske riskerar att få alla familjelivs-mammor att gå i spinn nu men kan tycka att den här kategorin är den som du kan lägga minst krut på. Lillen har haft både "märkesstövlar" & "Coop-galosher" och mig veterligen har inget par vätt igenom. Dock brukar det inte skilja så mycket i pris om du passar på att köpa när det är en kampanj. Många sportbutiker kör drives både vår & höst och då kan man passa på!

Hur gör ni, har ni gjort några inköp ännu?

Psst! Just nu erbjuder Heppo.se 10% rabatt på hela Timberlands sortiment , kolla in!

Psst2! Glöm inte att kvalitétsskor ofta går att shoppa second hand om du inte har någon kusin eller så att ärva från. Jag tycker tradera är bäst som ni vet!

lillen I Timberland
Petra

Jag håller med dig på vissa punkter, köpa billigare gummistövlar och köpa goretex. Men barn bör absolut inte ärva skor av varandra eftersom barn belastar olika på sina fötter. Om du låter barnen ärva av varandra är det lätt att de även ärver fotnedsättning. Vilket kanske inte är så lyckat.

Diana

Jag är helt inne på ditt spår! Vi har ett par rejäla leka-i-sandlådan skor, ett par gummistövlar och ett par converse till "finare" tillfällen! Nu senast köpte jag faktiskt ett par ha-på-typ-kungsmässan-skor och ett par gummistövlar på skopunkten. Jätte käck! Och billigt! Det passar mig som älskar variation!

emilie

Kalas, har nu påbörjat jakten efter ett par gortexskor till dotter, då det är första prio. Skorna som har varit perfekta hittills börjar bli små. Men fasiken det var inte helt lätt att hitta i strl 23, verkar som jag är sent ute:-(

andrea

Jag har köpt funktionsskor att ha på dagis (superfit passar utmärkt på lillens fötter och är jättetåliga och bra, kanske inte skitsnygga direkt men bra förskoleskor), ett par converse som han använder flitigt när det är bra väder och vi mest är hemma i stan, ett par rejälare sneakers (med det menar jag såna med mer stabilitet än tex converse) som han kan alternera mellan nu i vår och sommar (främst för att jag inte vill att han enbart ska ha converse utan stöd och med platt sula) och gummistövlar. Trots att vi bara köpt "märkesskor" tror jag vi lagt totalt 900kr på fyra par skor. Reor och rabattkoder är snälla mot plånboken :)

Mamma M

Vi har ett par rediga skor att ha på förskolan, även kallade räcerskorna av lillen. Gummistövlar använder han supermycket, fortfarande så blött på backen här i Norrland. Och vi har för skojs skull också köpt 'finskor' till lillkillen, ett par tygskor från Zara för de mindre leriga dagarna.



Vi fick hjälp att välja ut förskoleskorna i en barnskobutik, guld värt! Barn viker tydligen in tårna om skorna blir lite trånga, så det är lätt hänt att man köper för små skor, vilket vi nog hade gjort utan mäthjälp av duktig personal.

Emilie

Andrea: vilka fynd!!

Isa

Kul med tips! Fast min bebis har inte kommt ut än och kommer inte behöva skor på några månader :) Jag skulle önska mig tips om bra amningskläder nu inför sommaren, men du kanske inte alls är inne på det spåret längre... Jag är nu så tjock man kan bli och längtar efter nya kläder, men så var det detdär med amning. Man vill ju liksom inte ta av sig alla kläder för att amma! Vore kul med lite inspiration, om du har nåt på lut!

Mikaela

Haha, åh, "familjelivsmammorna" <3



Love your blog.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress