När det var dags för lillen att komma så hade jag stressat upp mig så mycket av milslånga babyväsklistor att de verkligen stod mig upp i halsen. I ren och skär protest packade jag ingen väska förrens värkarbetet  väl var i gång och resultatet blev ganska bra ändå (med undantag för en del helt onödiga grejjor).

Denna gång är det här med förberedelserna ganska avdramatiserade och i dag har jag smugit ner lite saker i en väska som nu står redo, man vet ju inte, kanske går det fort denna gång. Vad man behöver till dagen och dagarna efter sitt liv förändras för alltid är självklart individuellt men detta är vad jag rekommenderar:

Babyn:

* Ett par set med dubbelknäppt bodys+ byxa, en mössa & strumpor
* "klösvantar" (finns att köpa på HM för en tjugo eller så). Detta hade vi missat med lillen som kom ut med klor som en katt vilket resulterat i att alla nyfödda kort vi tagit på honom innefattar röda små ränder i hans lilla ansikte.
* Babyfilt
* Babysafe (bilbarnstol)- hem ska ni tids nog.

Psst! Blöjor, våtservetter osv får man på bb för de första dagarna så onödigt att fylla väskan med detta.

Till dig:

* Sköna kläder till efteråt. Även om jag mest gick runt i den övercoola bb-rocken under mitt dygn där så var det skönt att hoppa i mina vanliga haremsbyxor och min egen tröja när det var dags för hemfärd. Skippa jeansen (inte skönt efter vad du just presterat) men unna dig gärna lite finare afterbaby-mjukisar. Det är ett stort moment in life att få lämna BB första gången med din lilla i famnen!
* AmningsBH. Vare sig du vill eller inte- You will need it. Twilfit har en som ser ut som en vanlig, till och med snygg, som är grym!
* Fina bekväma trosor, utan sömmar rekommenderas.
* Bindor Modell Large+ Amningskuddar. Du får troligtvis massa reklamkit på BB men det skadar ju inte att vara på den säkra sidan.

Lämna hemma: 

-  Matförrådet. Många tipsar om att fylla väskan med diverse proviant för förlossningsskedet. Jag kan ha fel men jag kände absolut inte för någon kexchoklad eller drickyoghurt under mitt värkarbete. Skulle du få en utdragen förlossning och du känner för lite fredagsmys hinner dessutom din man/annat stöd troligtvis springa till kiosken i vilket fall.
- Spel, böcker osv. Samma här, kan säkert vara olika men om du kan spela ett parti Backgammon under tiden du har värkar har du nog åkt in för tidigt eller så är du extremt lyckligt lottad!

de bästa bodysarna kommer från HM och har tre tryckknappar fram
Matilda

Oh tack så hemskt mycket för tipsen! Ja har gått in på ett tiotal gravidbloggar där alla har milslånga listor med ALLT som MÅSTE med till BB och det känns för mig alldeles för mycket. Din lista gav mig det bästa tipsen, tack! Nu kan jag känna mig lite lugnare inför kommade BB-besök. :)

Lisa

TACK! Äntligen en ostressande lista :)

Ida

Här hemma är väskan redan packad, har en förmåga att glömma allt när det jag blir det minsta stressad. Räcker med att killen säger: Ska vi inte åka snart? så står jag där i affären utan plånbok och shoppinglistan ligger kvar på bordet hemma...



Härligt att se dina tips, vissa listor är ju helt.. enormt överarbetade, då får man ju packa stora resväskan för att få med allt.



Ska bli spännande att se ert nytillskott när det blir dags! Jag vill själv möta det lilla livet jag har burit på så länge... kan inte bli snart nog!

Vanilla

Tusen tack för tipsen! Jag väntar min första bebis, och än är det lite tid kvar men det var verkligen skönt att läsa det här inlägget! :-)



Ha en bra dag!



Kramar

Isa

Hej! Tack för ett bra tips! Känns som om många andra har haussat upp det här med BB-väskan.



Undrar om du tidigare skrivit en liten lista på vad man bör införskaffa inför babyns ankomst?

Vi väntar första barnet men VAD ska vi köpa hem?



Undrar jag vad du tycker om takvaggor, sovpåsar, bärsjalar o annat som är på "modet" nu? :)

Saras, Tuvas och lilla oktoberräkans liv

Bra lista! Jag håller på och funderar på bb-väskan nu. Förra gången var det planerat kejsarsnitt så då visste man ju att man "bara" behövde ha med sig saker till efter.



Mest funderar jag över det där med maten... Man kan ju ändå liksom inte köpa och packa ner en massa mat i förväg? Läste om frukt, yogurts osv... Packar nog ner någon godispåse eller så om man behöver få upp blodsockret.

Lena S

Jag hade inget packat till min första, som visserligen kom lite för tidigt, 36+3, men det var ju liksom nästan dags :) Hade veckan innan skruvat ihop spjälsäng och köpt vagn. Köpte de mesta kläderna efteråt. Gick super bra!



Och nu, den här gången, har jag inte heller nåt färdigt, haha. Vecka 35 i morgon. Men det hinns nog med, innan eller efter spelar inte så stor roll. För mig.



Men ang väskan, så behöver man inte alls noja och ha sig. De har ju såna fina ;) landstingskläder man får låna, både till sig själv och bebben. Sen ligger de ju mest nakna mot bröstet ändå i början :)



Fast det är klart att det är extra mysigt att få klä den lille i kläder man själv valt. Och åka hem i nåt annat än gravidbrallorna, eller vad det nu kan vara, man åkte in i.

Daniela

Hej ett litet tillägg till dig själv som åtminstone jag var glad att ha packat ner. Sköna tofflor att ha på fötterna. Man går ju lite omkring på bb i den där rockern som du säger men det är ruskigt skönt att ha något gott om fötterna och inte trava runt i strumplästen. Lycka till nu!

lady thirty

tackar för toppenbra tips!

ska ju inom en snar framtid förbereda inför min första packning och har klurat på vad som verkligen behövs :)



kram

Cornelia

Hej! Bra tips på BB-väska. Det där med blöjor stämmer nog inte riktigt på alla BB. Vi skulle iaf ha med oss egna. Bäst att kolla på med just ditt BB för att vara säker. Ofta har BB en hemsida som också har tips om vad ni behöver ha med er till förlossning & BB. Inte säkert att ni kan köpa om bebben kommer mitt inatten som min:)

Madde

Bra lista, men jag funderade också på det där med blöjorna.

När vi var på föreläsning på BB så berättade de att man fick 5 blöjor, så de rekommenderade att man tog med egna.

Det är nog olika på olika BB.

Sara

Åh vad bra lista! Är i v 33 så jag älskar verkligen dina bebis-inlägg. :)

Vanilla

Nu måste jag bara fråga: var hittar man dessa "klösvantar" den här tiden på året?



Jag tittade runt i en massa butiker igår och hittade bara tjocka (och stora) vantar som är alldeles för varma för att ha inomhus! Tunna vantar i bomull måste väl vara bäst?



Kram

Avenymamma

SVAR: Tack alla för era tankar och koimmentarer. Ang "klösvantarna"" finns dom året om på HM. Brukar hänga antingen vid andra vanliga vantar men oftast bland babyplaggen. Vita är dom och i Bomull!

Erika - En Svår Graviditet

PSSST!

Det är inte alla sjukhus/landsting som erbjuder våtservetter, blöjor ex. Inte där vi fött våra två har dom gjort det OM man inte blivit inlagd på ex Neo! :)

maja

Hej vad ska man paka babyn väskan när man ska sova hos nån vad ska man paka.:-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress