ATT VISTAS I SOLEN: 1,5-ÅRINGENEtt år har gått och här kommer ytterligare en liten guide om hur du kan vistas smart i solen med ditt barn. Denna gång har din baby blivit stor och går inte att ha i skuggan lika lätt så du får tänka lite annorlunda;

- Börja dagen men insmorning Det är inte alltid lätt men ack så viktigt att smörja in ditt barn med solkräm. Vi körde på apotekets ACO solskyddsfaktor 50 och den fungerade faktiskt riktigt bra en hel dag. Glöm framför allt inte händer och fötter- exponeras i princip hela tiden.

- Täck/ Dölj/ Skydda Kläder är bästa skyddet ovan solkrämen. En bekväm tunn långärmat tröja skyddar axlar bra och är faktiskt inte så mycket varmare för ditt barn än solens stekande strålar likaså luftiga shorts i modell längre mot bleka barnlår.

- Kepsen!! Vi investerade i några kepsar till lillen inför vår resa till Spanien. Täcker huvudet och stor del av ansiktet under den mesta form av bus och lek, glöm dock inte att om ditt barn ej har hår som skyddar behövs det en modell som täcker även öronsnibbarna.

- Choose your time Ofta passar det ju bra att både äta lunch och sova under de "värsta" soltimmarna på dagen. På så vis utmanar du inte ödet för ditt barns ömtåliga hud samtidigt som du själv faktiskt kan ta en skön vila brevid poolen medans ditt hjärta sussar i skuggan.

- Vatten Även barn svettas så glöm inte att alltid ha vattenflaskan tillgänglig. Vattenmelon och annan frukt är också bra källor till vatten och ofta väldigt uppskattat som tilltugg under dagen- både bland vuxna och barn bör tilläggas!

Jag kände mig lite nojjig inför vår resa med lillen men insåg snabbt att med ovan enkla tänk så var det inte så svårt att undvika röd hud och annat otrevligt för hjärtat mitt. Pröva er fram och glöm inte att bättre att skydda för mycket än för lite- och ni, Njut av Solen!

jag är ingen expert så ovan tips är endast baserade på egna erfarenheter och sunt förnuft

Kommentarer
Postat av: spiderchick

kul och smarta tips Jennifer! Tycker din blogg barkar åt heeeelt rätt håll ;-)

2011-05-17 @ 14:44:18
URL: http://spiderchick.nu
Postat av: INGRID W

så himla bra tips :)

2011-05-17 @ 16:05:13
URL: http://ingridsinspiration.se
Postat av: Madd1sh

Guld att du visar 50 i solskyddsfaktor, det rekomenderas starkt! Som du sade så håller det hela dagen (för det mesta). Solskyddsfaktor 30 blir lätt 20 om man blir lite blöt eller något. Med 50 är barnet helgarderat, då kan det ha sina aktiviteter under dagens gång och om skyddet sänks är det fortfarande högt :)

2011-05-19 @ 07:56:46
URL: http://attlevatillsammans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

- Kategorier -

- Arkiv -

RSS 2.0