Det kom några frågor från en tjej som heter Frida
som jag tänkte svara på här då liknande brukar ställas av er då och då. Håll till godo ni icke-göteborgsbor!

Jag ska snart bli mamma till en lite kille (längtar!) och vi bor ett stenkast från avenyn. Nu vet jag inte riktigt om du bor centralt men med tanke på namnet så får jag för mig att du gör det. Stämmer det?

Jag bor nu 10 minuter utanför centrala göteborg men bodde i princip på Avenyn under lillens första år så lite erfaranhet av lattemammalivet har jag allt!

Hur tycker du att det fungerat med bebis så centralt?

Allt beror ju på vad man själv som mamma har för intressen men jag stormtrivdes att ha närhet till både shopping och cafeér. Det är en fördel att lätt kunna ta sig ut på stan samt lika snabbt vara hemma igen om din lilla/lilles humör tryter. I dag, med två barn, kan jag se svårigheterna om vi hade bott kvar centralt (trång hiss för dubbelvagn bla) men med första barnet fungerade det jättebra!

Har du några tips eller råd? 

Köp en cityvagn så att du lätt kommer fram över allt, en med snurrbara hjul där fram är att rekommendera. Jag själv hade en bugaboo som jag älskade, kolla in blocket och tradera för bra priser. Ett annat tips är att om det går, försök lägga upp dina dagar på ett liknande sätt från dag till dag så får ditt barn troligtvis det här med rutiner som ett brev på posten och det är skönt för hela lilla familjen. Nu menar jag absolut inte att följa en strikt schema utan mer enkelt såsom att tex gå ut ungefär vid samma tid under dagen.

Vet du eller har vänner som kan rekommendera någon bra central förskola?

Den enda öppna förskolan som jag känner till i city är Spira som är belägen i vasastaden. Den är mysig och populär så det gäller att vara där i tid, googla för mer info. Jag funderar på att dra ihop en mammagrupp för mammor som gillar att fika på stan (cafeérnas skräck), någon som skulle vara intresserad?

Lycka till med er nya familj och uppdatera mig gärna på hur det går för er!

avenymamma på den tiden det begav sig
Dirisen

Hej!



Låter som en toppenidé med latte-mammagrupp :)

Eftersom vi nyligen flyttat från stan så har jag smått abstinens på espressohouse. Alla i min förra mammagrupp har börjat jobba och nu sitter man här på "landet" med nummer två och saknar kaffekoppen då och då :) man kanske kan försöka styra upp något efter nyår och så?



Btw, så är jag såååååå avis på din vagn......

Alexandra

Namnagrupp och fika lät supertrrvligt! Hänger gärna med :)

Anna

Det hade verkligen varit roligt med en mammaträff! Jag skulle vara intresserad.

Christine&Paris

Vad du ser cool ut. Det ser ut att vara hämtat ur något modereportage med en trendig mamma :)

J

Haha, jag hänger gärna på mammaträff mer ocentralt i sommar- tror inte jag kommer att orka in till stan med två vildingar ;). Tur att FT är så himla barnvänligt och ändå åtminstone lagom intressant ur shoppingsynpunkt.

lejnox

Jag vill också hänga på lattemammagänget!

Saras, Tuvas och lilla Isaks liv

Men åh! Jag vill ha en lattemammagrupp i Uppsala! :-)



Och jag vill bara berätta om en vagn som man INTE bör ha i stan. Vi bodde 10 min gångväg från centrum när Tuva var liten och vi hade en Emmaljunga Edge Duo, stans största vagn. Vi kom inte ens in i vissa butiker! Och i andra var man tvungen att backa in samma väg som vi kom in... Har viserligen samma vagn nu, och den är grym här 1 mil utanför stan. När vi ska in nu så tar jag babyn i babybjörnen och parkerar så nära som möjligt. Så får det bli tills han är stor nog att sitta i en mindre vagn. :-)

Diana

Vilken strålande idé! Alltid kul att träffa nya männsikor! Jag hade gärna joinat!

katrin.a

Synd att vi bor i Sthlm, hade gärna träffats. :)

Alex

Ohh, jag skulle också vara intresserad av att hänga på i det här nån gång.

Ellinor

Jag och mina twins som kom till världen 1 september 2011 joinar gärna!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress