Som jag nämnt tidigare så börjar lillen på förskola i veckan.
Det blir en stor dag för hela familjen misstänker jag och i alla fall en av oss är redan nervös (gissa vem). Jag har fått lite frågor på vad som vi införskaffat till hans ryggsäck och det är inte så mycket ännu men i dag tänkte jag komplettera det mesta. Det jag tänkt är:

* Några ombyten bekväma, lekvänliga och oömtåliga kläder (lämnar alltså skjortor och tighta jeans hemma)
* Lättpåtagna skor, kardborre here we come!
* Stövlar
* Regnkläder- fick finaste från svärmor i går- tack!
* Regnhatt + vantar
* Fleece underställ
* Inneskor, behövs detta eller räcker det med halkskydd på strumpor?

Ni som redan är ruttade förskoleföräldrar får gärna tipsa om det är något jag glömt eller helt enkelt missat!

Psst. Har hört att en sån här är ett måste oxå!

regnställ, Didrikssons
Jessica

Hej! Kul med förskola, kommer säkert gå galant och att vara lite nervös är bara bra. =) Jag skulle skippat regnmössan om det finns huva på regnjackan. Och märkpenna är väldigt bra, skriv namnet på strumpor också, annars är det omöjligt att veta vilka som hör hemma vart.

Kram Jessica (förskollärare)

Sandra

Jobbar på förskola och tycker du har fått med allt som behövs! :) Ang. inneskor är inte det jätte vanligt eller nödvändigt så länge de har halkisar. Dock kan jag rekommendera Polarn o Pyrets inneskor, köper alltid dem till min lillasyster. Mycket uppskattade.



Lycka till! Förstår om det känns vemodigt. :)

maria

jag jobbar på förskola och tycker det räcker med halkskydd på strumporna. sen om det inte finns märkpenna på förskolan att låna är det ett "måste" för alla föräldrar att märka sina plagg, annars hamnar de i VEMS-lådan direkt ;)

Therese

Strumpor, blöjor, extra napp/snutte/nalle (?), solcreme (om det behövs) och allt super NAMNAT! (or else typ) Och en hel del extra tröjor när de är så små! :-)

Emelie

I stället för märkpenna så finns även dessa fina etiketter som man stryker på



http://blogg.mama.nu/hosmig/2010/09/06/namnlappar/



Du hittar dem på namnlappar.se



Ytterligare en sak som är perfekt är dymo :)

Märkning har fått en helt annan innebörd hemma hos oss, helt plötsligt en rolig sak :)



http://blogg.mama.nu/hosmig/2010/10/25/dymo/



Lycka till med inskolningen!

Carro

Jag jobbar själv som förskolelärare och kan tipsa om att strumpor med halkskydd är bättre. barnen tar oftast av sig inneskor om de har några.

Kajsa

Hej!

Va kul, jag såg dig idag på frölundatorg, och jag hat varit inne på din blogg en gång och tycker du har en go, avslappnad stil!,..

Eftersom du verkar gilla en hel del som jag också gillar tänkte jag höra om du vet var jag kan få tag på de gamla acne rifle bootsen i hög modell, har en kort man och ska ha första barnet vilken dag som helst så jag har gjort av med pistolsen.... (jag vet att de är en gammalmmodell

Men jag hatär bott i utomlands länge..)



Tack !!

Kram från Kajsa

Frida

Du måste ha en neoprenstövel fråb Vincent. Den är helt fantastiskt! Nätt, vattentät och skön. KÖP KÖP! 449:- och jag hade den på min lilla tjej hela hösten, vintern och en bra bit in på våren!

Anna

Regnhatt är överskattat och jag har inte sett en enda unge som har det på¨min dotters dagis...dock är det säkert bra men regnar det ute brukar man inte vara ute med så små barn, kanske annorlunda hos er? Inneskor har vi aldrig haft heller, vår dotter har inte ens halkknoppar på sina sockar..=)sen har du nog fått med det mesta..=)

Jenny

Hallå där,



Skippa inneskor! Vi köpte ett par till vår lille men de står oanvända. Halkstrumpor is the shit! :)

eli

skippa inneskor=) Lämna massor med extra strumpor, tröjor samt även bysor. Jag lämnade även kudde och filt till vilan. Med våra lakan och inte dagis lakan=) gLÖM INTe napphållare samt att skriva namn på napp (ifall han tar napp).



kommer gå bra, jättejobbigt de första dagarna sen så vill de inte komma hem=)



lycka till!

Jenny

Var har hon hittat ett helsvart, letar också efter de, men de finns bara gröna/röda osv:/

Avenymamma

SVAR; Tack alla för de fina tipsen!



Jenny: Hon köpte setet på Minishop (www.minishop.se) inne i stan. Annars har jag sett en del regnkläder på stadium från Didriksson men det känns väldigt urplockat tyvärr. Lycka till!

Katrin

Våran son, nu 19 månader snart ska börja också nästa vecka. Måste säger förrutom regnställ, begagnade regnstövlar och en fjällräven kåken mini har vi inte köpt särskilt mycket. Lillen använder sig nu mest av leggings och mjukisbrallor så det finns gott om.

Angående märkpenna skulle jag rekommendera namnband.se - jag beställde 250 stycken i svart med vit skrift på. tycker det blir mycket bra att har dom i och snyggare dessutom. också bra att man kan ta bort dom när man tänker sälja, lämna bort några av kläder sen. och så är det roligt för dom plagg man behålla för sin lilla skatt för hans barn kanske.



när det kommer till nervositet så är vi på samma level. jag är jätte orolig, inte för lillens skull men för min. :) han är fortfarande så liten och det skär i hjärtat att ingen av hans familj kan vara där/med senare när han är glad, ledsen, lär sig nytt etc.

eftersom i Österrike där jag kommer ifrån börja man inte dagis förran barnet är minst 2-3 (mammaledighet=2,5 år)



lycka till och berätta hur det gick :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress