Jag fick en fråga i från en läsare,
Anna B,  angående hur det går till att shoppa på utländska siter som tex asos. Här kommer några vanliga frågor i ämnet samt mina svar:

Priserna står i utländsk valuta, hur ska jag tänka? 

Vanligt på de större siterna (tex asos) är att det går att välja att få priserna representerade i svenska kronor, ofta finns det en scrollknapp uppe i högra hörnet.

Men om det inte går att välja svenska priser då?

Jag brukar gå in på forex.se för att översätta priserna, då man oftast får bättre kurs än den de uppger när man betalar med kort så vet jag att jag inte blir besviken när pengarna dras.

Vågar man lita på utländska webshops?

Svårt att svara på generellt men jag brukar lita på mitt omdöme. Ser hemsidan välgjord ut, har väsentliga infosidor samt kontaktuppgifter så kan man ofta känna sig trygg. Är du ändå osäker så rekommenderar jag dig att google företaget..

Hur betalar jag?

Jag betalar så gott som alltid direkt med mitt Visakort men känner man sig osäker går det ju oftast att välja fakturaalternativ mot en mindre kostnad. Handlar du mycket med utlandet så kan det vara en bra idé att skaffa ett kreditkort eftersom det ger ett visst skydd om dina kontouppgifter hamnar i fel händer.

Vad kostar frakten?

Fraktkostnaderna varierar från site till site och det samma gällande leveranstider. Det positiva är att fler och fler butiker börjar erbjuda fri frakt eller frakt till ett lågt enhetspris, läs under international delivery på just den siten du ska handla på.

Lycka till med "klickandet" kära ni och fråga gärna om ni har någon mer fundering!
Anna B

Tack :)

spiderchick

Hoho, jag smsa:ade dig igår :) Har du tid att ses innan BA?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress