Avenymammans guider fortsätter och här kommer lite tips på vad du kan tänka på när du reser till sydligare breddgrader med din baby. Självklart fungerar det finfint att ha dem i åtanke även under den stundande svenska sommaren, nu kör vi;


På stranden/vid poolen: Då det inte är så smart att ha barnet rakt i solen så har vi gjort så att vi tajmat in lillens sovtid med vår solstolstid. Skulle ditt barn vara nöjt med att sitta och leka i vagnen lite så fungerar ju det med men tänk då på att göra som en liten koja för henne/honom i vagnen så att ingen sol råkar komma åt ditt barn.  För oss har poolen passat mycket bättre än stranden av bekvämlighetsskäl (lätt att gå in vid behov) men det är ju helt upp var och en.


Babyns Outfit i Solen:

 

  • Solhatt Även om ditt barn inte ska vistas i solen (efter inrådan från BVC till barn under 1 år) så kan det vara bra med ett skydd i fall du behöver ta upp ditt barn ur vagnen en kort stund trots att solen står högt på himlen
  • Löst sittande blus/skjorta in en ljus färg och med långa armar. Täcker bra och är lätt att tvätta upp i handfatet vid behov
  • Långa haremsbyxor Shorts och kjol i all ära men bäst är ändå de löst sittande byxorna - täcker men är svala. Köp gärna lite för långa så kan du bara dra ner dem över fötterna som skydd för uv-strålarna (Strumpor brukar bli för varmt)
  • Solglasögon Kan tyckas som en onödig grej men faktum är att om ditt barn tillåter att du sätter på honom/henne dem så är de sköna mot det starka ljuset som letar sig in under vagnsufletten.  Se dock till att din baby inte kan titta rakt in i solen för det är skadligt trots solisar.
  • Vattenflaska Om du fortfarande ammar/ger mjölkersättning  så får barnet i sig tillräckligt med vätska som det är. Dock kan det vara skönt för barnet att hålla i något svalt samt snutta i sig lite vatten ibland ändå.
  • Sjal i vuxenstorlek En stor sjal har för oss visat sig vara oumbärligt här nere i Spanien. Fungerar till allt; att hänga över vagnen som skydd, torka dregel med, använda som underlägg om du behöver använda ett skötbord någonstans, värma barnet en kylig sommarkväll osv. Helt enkelt – ta med en!

 

På marknader/shoppingmalls: Hos många börjar säkert varningsklockorna ringa när de hör marknader och dylikt men tänk på att utomlands så är ofta shoppingen utomhus och det är garanterat mindre risk för bakterier att vistas där med ditt barn än inne på din lokala mataffär i rusningstid. Tänk bara förnuftigt och ha en flaska handsprit med dig så att du kan rena dina egna fingrar innan du gullar med ditt barn efter fingrande på alla fina saker.


På restauranger: Alla barn är olika så anpassa ert ätande ute efter just din familjs förutsättningar. Vi har låtit rutinerna ligga på hyllan under semestern och har haft turen att få det att fungera ändå. Ofta äter vi efter lillens normala läggningstid vilket har resulterat i att vissa kvällar har vi fått avvika lite tidigare för få lillen att somna i sin vagn andra kvällar så har han slocknat innan vi fått in förrätten. Skulle det inte passa just er familj att äta på restaurang så är det ju väldigt mysigt att köpa med sig lite lokala godsaker upp på rummet (alltid ett billigare och charmigare alternativ än roomservice) och att äta i sängen, det får man på hotell!


Det sista men viktigaste rådet jag kan ge er är ha inte för höga krav på er själva under ledigheten, detta görs bäst utan att jämföra med hur andra gör när de är ute och reser, det som passar din familj är bäst för er och njut - det är ju för sjutton semester!!

Moa

bra guide! Förstår att du inte har tänkt på träffen. Vi får ta det när du kommer hem. Nu har ni semester =)



Kram och ses snart!

mini

åå en sån perfekt guide! min liten han är en van resenär, då jag varit själv med honom och inte velat stanna upp alltför mycket så har han och jag rest land och rike sen han var lika liten som eran är. har gått alldeles utmärkt! njut av semestern! mini

Linn

Tycker mycket om det du skrivit! Skojigt att se lite schyssta grejer och inte bara det generella sakerna som man kan läsa om hela tiden. ;)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress