11 mars 2010

FRÅGOR&SVAR

ALLMÄNT

Hur tog lillen tågresan? Gick det bra? =)
Tågresan gick bra men jag är glad över att vara hemma igen och det är nog lillen med. Verken han eller jag tycker det är särskilt kul att leka tysta leken 3 timmar i sträck. Bistron hade dock mycket fint att titta på för små nyfikna ögon!

Har du några tips på hur man håller sig någorlunda stylish då man har en liten bebbe? Jag tycker att det inte alltid är så himlarns lätt. Framförallt känns det lite för mycket ibland, känner mig lätt obekväm och överstylad:(?
Egentligen tycker jag det är ganska enkelt. Jag har behållt stilen jag hade innan lillen kom men försökt anpassa den till min nuvarande vardag. Typ ”lättammade” klänningar och toppar, material som går att tvätta ofta (appropå spyor) och uppsatt hår. Jag brukar också tänka efter hur min dag kommer att se ut; om jag ska vara själv med lillen samt konka vagnen in/ut oh upp/ner så blir det bekväma skor, de behöver dock inte vara tråkiga för det, och om jag har hjälp av min man en dag så passar jag på att bära klackar eller någon extra fin men kanske mindre ”anpassad” klädsel.  Jag tror att det viktigaste med det här med kläder och stil när man är mamma är att man lägger sig på en lagom nivå för en själv. Viktigast är att man trivs; En glad mamma= en glad bebis (oftast)

Hur stylar du lillkisen? Är det viktigt med snygga kläder på bebben också? Jag har märkt att man får mycket presenter av familj och vänner, och många plagg är rätt gräsliga. Men han får ha dem hemma.
Viktigt och viktigt. Att bebben är frisk och mår bra är ju det viktigaste men eftersom mitt största intresse och levebröd är mode så speglar ju det också av sig i andra delar av mitt liv, tex att jag gillar att klä på min lille pojk kläder jag tycker är fina och passar honom. Det har blivit så att han ofta har kläder som påminner om min och hans pappas stil, vilket jag tycker är roligt.

Visst har du bott i London? Undrar om du jobbade där och i så fall vad gjorde du och fann du det lätt/svårt att hitta jobb? Att komma dit som svensk, upplevde du några fördelar (förutom att vi är vackra och fenor på engelska?) Jag bor nämligen utomlands sedan 3.5 år och jag och min kille (mest jag) är flyttsugna och jag vill gärna till London, och tänkte ifall du hade några tips?
Ja, jag bodde i London 2004-2005 och stormtrivdes. Jag kom dit med några vänner utan någonting förrutom en delad sängplats typ men fick jobb i en skobutik redan efter ett par dagar och sen rullade det på. Jag valde att stanna kvar i ett drygt år, träffade min nuvarande man, och började efter ett tag arbeta för All Saints.
Överlag så har svenskar gott rykte vilket underlättar när man söker jobb. Butikstjänster finns det gott om bara man är beredd på att arbeta hård och mycket, behållningen för dig blir att du har möjlighet att avancera till högre tjänster bara du visar framfötterna och har en gnutta flyt. Jag tycker du ska Go for It!

Vad heter din son?
Ingen direkt hemlighet men jag tror jag behåller det för mig själv ett tag till.

Vilket är ditt absolut bästa köp / respektive dröm köp?
Svårt det där men det står mellan ett par Fornarina Flirt Jeans, Mina första Seven jeans och ett par LK Bennett pumps jag köpte för min första lön i London (bokstavligen HELA min första lön). Alla köpen var otroligt åtråvärda för mig på den tiden och det var en blandning av äckel och förtjusning jag köpte dem för att sedan använda plaggen tills de i princip föll sönder.

Mitt drömköp just nu är nog en stor vindslägenhet med en massa charm och med en takterass stor nog för en liten sandlåda till lillen.

Favorit designer?
Varierar- inspireras mer av människor jag möter samt streetstyle. Dock har jag en förkärlek till Minimarket sedan jag gjorde min praktik för dem.

Favorit affär för dig och sedan för lilleman i Göteborg?
Whyred är en favorit men om jag ska se till var jag shoppar mest så säger jag HM Avenyn, enkelt att glida in med vagnen. För lillen skulle jag säga Zara och Granit- fina barnkläder utan att vara barnsliga för det.

Hur lång är du? Vad väger du? Hur gjorde du för att komma i form?
167cm lång och 55kg +/- något kilo skulle jag tro, äger dock ingen våg. Jag har inte börjat träna än efter lillen kom men promenaderna ner och upp för avenyn i några decimeters snömodd har kanske gjort sitt.

Vart är det du skall åka? Du verkar resa en hel del?
Den här gången var det min familj i Roslagen vi skulle besöka. Jag älskar att resa och framför allt planera och se fram emot resor!

Tack för alla frågor och hoppas ni fått svar på det ni vill! Och ja, snuttispluttis saknar tant Jenny och tant Martin du anonyme som undrade!

 

Moa

härliga svar!



C ya lördag! Vad sägs om en vit chokladkaka till desert? Eller spyr ni på mig om jag kommer dragandes med mer "vitt"? =)

Jenny

Nähä tant Jenny var ju inte anonym! Men skönt att höra. Vi saknar honom också :)



Sevenjeansen och LK Bennett-pjucken btw, nostalgi verkligen.

solveig

Du skriver så jättefint på din blogg.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress